Бібліотечний простір для дітей



Незаперечним є той факт, що головною умовою якості бібліотечного обслуговування дітей були, є і будуть люди, які працюють у бібліотеках. Саме від бібліотекарів залежить, наскільки дитині цікаво і комфортно у бібліотеці, що і як швидко вона може знайти для навчання, дозвілля, власного розвитку. Новий медіаландшафт, нові культурні звички, різні потреби і чекання дітей вимагають розвитку нових професійних умінь бібліотекарів.
27 квітня 2016 року, в Олександрійській центральній районній бібліотеці ім. Д.І.Чижевського відбувся  семінар - тренінг  «Діти і бібліотека: нове бачення в контексті розширення доступу  до інформації». Бібліотечні працівники району отримали низку фахових  порад щодо удосконалення роботи бібліотек з користувачами дітьми під час флеш консультації «Бібліотечний простір для дітей – аспекти змін», профі – маркер «Актуалізація змісту, форм і методів роботи з дітьми», Web- шпацер «Віртуальні сервіси бібліотек України для дітей», методичний форсайт «Книжкове літо», літературний пазл «Нові обличчя дитячих письменників України».

       Бібліотечні працівники Комінтернівської, Червонокам’янської, Куколівської бібліотек-філій презентували свої напрацювання з національно-патріотичного виховання «Плекаємо патріотів України».
         Нові ідеї і практичні навички щодо організації творчого дозвілля дітей учасники заходу отримали на майстерці  з Hand-made «Старим речам – нове життя».
          В черговий раз використали методику зворотнього зв'язку "Валіза.Смітник. М'ясорубка".









Коментарі

Популярні публікації