Моніторинг та оцінка в практику роботи бібліотек



В умовах викликів інформаційного суспільства бібліотека постає перед необхідністю  мати об’єктивну картину стану свого функціонування і трансформації. Інструментом для оцінки ефективності роботи бібліотеки та коригування її розвитку слугує моніторинг.
       В центральній районній бібліотеці ім. Д.І.Чижевського бібліотечні працівники опановували теоретичні знання та напрацьовували практичні навички моніторингової діяльності на стажуванні «Елементи моніторингу та оцінки – в практику роботи бібліотек». Під час консультації «Моніторинг, як засіб удосконалення діяльності бібліотек», профі - ранжування «Методика впровадження моніторингу в практичну діяльність», методичних рекомендацій «Інформаційний моніторинг, як засіб розвитку інформаційної грамотності», методичних порад з практичним ознайомленням «Моніторинг дитячого читання», знайомились з формами організації збору, зберігання, об­робки і розповсюдження інформації про діяльність бібліотеки, що забезпечує безперервне стеження за її станом і прогнозування розвитку.
            Під час бібліотечного баркемпу (обміну досвідом) «Сутність зовнішніх комунікацій бібліотеки та PR», бібліотекарі Ясинуватської, Щасливської, Новопразької центральної бібліотек-філій презентували результати моніторингу своєї діяльності, що впливає на імідж бібліотеки в місцевій громаді.





Коментарі

Популярні публікації